Най-строго пазената тайна в българския футбол

В Спартак се заиграха твърде много с името на новия треньор

Най-строго пазената тайна в българския футбол

Най-строго пазената тайна в българския футбол се оказа новият треньор на Спартак Варна. От месец на "Коритото" тупкат топката, подсказвайки, че голямо име ще застане начело на "соколите", а датата за обявяването се измества постоянно. 

Е, очевидно не е Жозе Моуриньо, тъй като португалецът вече се разбра с Фенербахче. Едва ли е и Маурисио Почетино, въпреки раздялата му с Челси. И ако тези шеги са някак недодялани, то изказванията от новака в Първа лига също подсказват за несериозност. 

"И тримата са българи и до дни ще реша. Има и четвърти, свързан с чужденец, но едва ли ще прибегнем до него", обяви Павлин Николов в средата на май месец, когато стана ясно, че Росен Кирилов си тръгва. 

„Виждам, че в пресата се спрягат доста имена за поста, но истината е една и бих искал да я чуете от мен – аз не съм направил още своя избор. Това ще се случи най-рано в сряда“, каза строителният предприемач на 28 май.

Оттогава минаха нови две седмици, а родният фен вече се вълнува от началото на Евро 2024 и далеч по-малко от това кой ще застане начело на "соколите". Интересното е, че на "Коритото" доскоро не разкриваха името на Александър Томаш дори пред набелязаните футболисти. 

"Става въпрос за голямо име, скоро ще се разбере, обяснявали от Спартак на потенцалните нови попълнения. - Новият треньор те иска, говорено е с него."

Така в крайна сметка Спартак трябва да повдигне завесата в понеделник, а с това ще падна и големият въпрос. Журналистите ще си отдъхнат от цялото това напрежение, а българският футбол ще изчака търпеливо финалите в Германия преди да види завръщането на "соколите" в елита. С такъв треньор може би този път за малко по-дълго...

Селекцията на Левски - остана едно парче от пъзела

"Сините" работят по привличането на централен защитник

Три причини Англия да спечели Евро 2024

"Трите лъва" бяха фаворит още преди началото на турнира

Новият вратар на Левски - абониран към провала

Маркович на три пъти е изпадал, има и титла, но без игра

Първите промени на Генчев в Левски

"Сините" вече играят с нова схема, Марин Петков също ще носи лентата

Възможна ли е мисията „Апоел Беер Шева“ за Черно море

Илиан Илиев и "моряците" продължават да мечтаят

Майкъла: ЦСКА няма стадион, школа и отбор!

"Сега се започва от нулата, успех на новото ръководство!"

Илиан Илиев запали „искрата“ в националния

България отново се интересува от своя отбор

Красен Кралев повежда силен отбор в спорта

Вижте спортните личности в листите на ГЕРБ

Как Илиан „отлепи ютията“ с националния отбор

Варненският специалист даде нова надежда на феновете