Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

Президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо говори пред медиите след срещата с клубовете и БПФЛ, на която бяха дискутирани главно форматите на Първа и Втора лига.

“За нас беше много важна насоката. Ние сме партньори с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че вече насоката или пътят, който начертахме, е ползотворен и ще е много по-добре за бъдещи решения”, заяви президентът на БФС.

“Ние с Професионалната лига работим всеки ден заедно, на нас връзката ни е силна. За клубовете - след това, което видяхме и направихме, смятам, че те знаят, че винаги може да се обърнат към двете институции и ще получат подкрепа. Ние сме тук, за да помагаме на клубовете, а не да правим рестрикции, глоби и така нататък. Затова беше тази среща, тя няма да е първата. Ще се правят такива, за да може и ние да знаем проблемите и какво трябва да направим, за да оправим нещата. След като минат изборите, трябва да работим и с държавата, за да подобрим самия продукт", каза още Георги Иванов.

"Добрият тон владееше залата. Нямаше противоречия или скандали. Нормално по-големите клубове да искат да има повече отбор. Но те изтъкнаха причината, че футболните центрове много от тях може да останат без клубове. Например Враца, Пазарджик и т.н. Ако са примерно 12 или 14 отбора, си направихме бърза сметка, че само пет от тях щяха да са от София, два от Пловдив и т.н.", добави той.

"Бяха обсъждани всякакви теми. ТВ правата имат договор за още три години, това са процедури, които ние ще задействаме, но на по-късен етап. За броя на чужденците - ние сме професионалисти и играем професионален футбол. Трябва да се наблегне на юноши. Ние ще направим такава система световна за налагане на млади играчи", разкри Иванов.

"Когато двама души не са на едно мнение, винаги има спор. Всичко премина в рамките на добрия тон. Това са само предложения, но крайните решения ще бъдат взети от Изпълкома. Имаше недоволство, че на баража седмият играе срещу четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият срещу петия. Даваме предимство на силните отбори да премерят сили един срещу друг."

"За да се направи 100 години БФС, трябва сериозна организация. Трябва да поканим всички ръководни фактори на ФИФА и УЕФА. Не може да стане от днес за утре."

"Правим малки крачки, съвместно с клубовете, за да гледаме в една посока. Към българското първенство има голям интерес по последни данни. Много хора гледат мачовете, но не на стадиона поради ред причини", каза още президентът на БФС.

Селекцията на Левски - остана едно парче от пъзела

"Сините" работят по привличането на централен защитник

Три причини Англия да спечели Евро 2024

"Трите лъва" бяха фаворит още преди началото на турнира

Новият вратар на Левски - абониран към провала

Маркович на три пъти е изпадал, има и титла, но без игра

Първите промени на Генчев в Левски

"Сините" вече играят с нова схема, Марин Петков също ще носи лентата

Възможна ли е мисията „Апоел Беер Шева“ за Черно море

Илиан Илиев и "моряците" продължават да мечтаят

Майкъла: ЦСКА няма стадион, школа и отбор!

"Сега се започва от нулата, успех на новото ръководство!"

Илиан Илиев запали „искрата“ в националния

България отново се интересува от своя отбор

Най-строго пазената тайна в българския футбол

В Спартак се заиграха твърде много с името на новия треньор

Красен Кралев повежда силен отбор в спорта

Вижте спортните личности в листите на ГЕРБ