УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

Оценката на българския съдия Радослав Гидженов от финала на Европейското първенство за юноши до 17 години е много добра.

В Българския футболен съюз са получили репорт за представянето на Гидженов, в който се казва, че оценката му е 8.7, поставена от съдийския наблюдател от УЕФА на срещата.

Талантите на Италия до 17 години победиха Португалия с 3:0 и се поздравиха с титлата. 32-годишният пловдивчанин ръководи два мача в груповата фаза на първенството, както и четвъртфиналната среща между Дания и Чехия. Във всичките три мача до финала той се представи на много високо ниво, в нито един от двубоите не допусна никакви забележими грешки и заслужено получи доверието на УЕФА за финала.

Отличното му представяне ще бъде разгледано на последното есенно събиране на Съдийския панел на УЕФА, а шансовете му да бъде преместен в Категория 1 на листата на европейските арбитри са доста сериозни. В Категория 1 е и най-добрият наш съдия в момента Георги Кабаков, който единствен от българите в международната категория получава мачове в Шампионската лига.

„Не мога да обясня как се почувствах, когато видях името си като рефер на финала“, каза българският съдия пред сайта на УЕФА.

„Очите ми бяха пълни със сълзи от щастие и не можех да заспя от емоцията. Без съмнение това е най-големият момент в моята кариера. Чувствам се горд от това!".

Преминал от футболист към ролята на съдия на 19-годишна възраст, Гидженов бързо се издига в йерархията и става най-младият рефер в българското първо ниво. И допълва, че от БФС са го включили в програмата на УЕФА за върхови реферски постижения (CORE) за немеждународни съдии. Веднага след това е избран да влезе в списъка на Европейската централа.

"Благодаря на УЕФА, на Съдийската комисия и на БФС за доверието. Аз съм от България, малка страна, но в УЕФА всеки рефер има шанс, ако работи упорито„, заявява още Гидженов пред сайта на европейската централа.

Вижте какво предлага новият дигитален офис на FIBANK

Вижте подробности

Министър Глушков с поздравителен адрес до Георги Иванов

Президентът на БФС навършва 48 години днес

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще