Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни", каза шефът на лигата Адам Силвър

Революционно: НБА разширява лигата с повече отбори?

Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) ще се съсредоточи върху увеличаването на отборите в шампионата, след като подпише дългоочаквания нов договор за телевизионните права. Това обяви комисионерът Адам Силвър, цитиран от агенция Ройтерс. 

Силвър уточни, че това е следващата голяма цел на НБА, която е с 30 отбора и два по-малко от другите водещи първенства - Националната футболна лига (НФЛ) и Националната хокейна лига (НХЛ).

"Преди да погледнем към разширението, ние трябва да приключим с дългосрочен договор за телевизионните права. Тези сделки са пред финализиране и те наистина ще бъдат за много години. Надявам се това да генерира повече пари за Лигата и за отборите, а чак след това ще бъдем в позиция за експанзия", заяви Силвър, цитиран от агенция Ройтерс. 

НБА е в преговори с настоящите и нови медийни партньори за сделка, която ще стартира от сезон 2025/2026. Според информация на Wall Street Journal, тя ще бъде за срок до 11 години и ще донесе около 75 милиарда долара на шампионата по баскетбол.

"Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни. Казвал съм и преди, че трябва да обърнем внимание на потенциала. Не искаме да разреждаме таланта в отборите, но пък по света в момента се играе толкова много баскетбол. Аз лично нямам съмнения, че можем да захранваме още два отбора", продължи комисионерът на НБА.

"Има огромен пазарен интерес, така че когато завършим сделката за телевизионните права, тогава ще обърнем внимание и на това".

Според Силвър, Сиатъл и Лас Вегас сериозен интерес и имат огромен потенциал, а погледнато в перспектива, един ден и Мексико Сити може да кандидатства за отбор. Той обаче подчерта, че "много други градове в САЩ и Канада са се свързали с НБА и са проявили желание".

Последното разширение на НБА бе през 2004 с включването на Шарлът Бобкатс, сега Хорнетс. Предишните Хорнетс се преместиха в Ню Орлиънс и бяха ребрандирани като Пеликанс. След смяната на името те върнаха правата на Хорнетс на града от Северна Каролина.

Президентът на Торонто за Везенков: Имаше трудна първа година в НБА

"Ще вземем правилното решение за него", обяви силният човек в канадския клуб

В Гърция: Везенков иска само в Олимпиакос

Българинът е приел личните условия на гранда от Пирея

Опасност: Без Левски и ЦСКА в родния баскетбол

С 400 000 лева можем да се справим, призна Тити Папазов

Спартак Пл отново ще играе в Европа

Отборът ще участва в Европейската северна баскетболна лига

НБА подписва супер договор за 76 милиарда долара

Ексклузивността на финалите идва с голямо увеличение на цената

Леонард отпадна от отбора на САЩ за Париж 2024

Той ще продължи да се възстановява от контузия в коляното

Без ЦСКА в НБЛ през следващия сезон, нов клуб от Стара Загора е със заявка

Вижте подробности

Торонто може да промени решението на Везенков

Това твърдят в Гърция

Президентът на Торонто: Имаме добра комуникация с Везенков

Масай Уджири продължава да анализира ситуацията с българският баскетболист