Флорида би Рейнджърс в първия мач от финала (ВИДЕО)

В Източната конференция на НХЛ

Флорида би Рейнджърс в първия мач от финала (ВИДЕО)

Вратарят Сергей Бобровски направи 23 спасявания за Флорида Пантърс при победата като гост на Ню Йорк Рейнджърс с 3:0 в първия мач от финала в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

В серията се играе до четири успеха от седем възможни срещи, а вторият двубой предстои в петък в Ню Йорк преди Пантърс да бъдат домакините на третата и четвърта среща.

Матю Ткачук реализира петия си гол в плейофите при оставащи 3:34 минути от първата третина, а за гостите в третия период се разписаха още Сам Бенет и Картър Верхеге, който вече натрупа седем попадения в плейофите. Ткачук и Верхеге добавиха и по една асистенция.

Хокеистите на Рейнджърс отправиха 12 удара към вратата на гостите през първите два периода, а Сергей Бобровски спря още 11 в третата третина.

Преди Флорида да отбележи втория си гол, Бобровски направи две последователни спасявания. Вратарят на Пантърс не допуска попадение за втори път при участието си в плейофни срещи в НХЛ.

Състезателите от Ню Йорк така и не успяха да преодолеят стабилната защита на Флорида, а стражът на Рейнджърс Игор Шестьоркин отрази 25 удара.

Флорида отбеляза втория си гол, когато Алексис Лафрение от домакините се опита да пресече подаването на Верхеге към Ткачук, но шайбата попадна в мрежата на вратата на Рейнджърс.