Стартира производството на Cadillac CTS-V

Cadillac стартира официално производството на суперспортната модификация CTS-V през този месец, като продажбите на автомобила се очаква да започнат в началото на ноември.

Стартира производството на Cadillac CTS-V

Cadillac стартира официално производството на суперспортната модификация CTS-V през този месец, като продажбите на автомобила се очаква да започнат в началото на ноември. Най- новото попълнение във V- серията на компанията е предназначен за онази част от потребителите, които търсят впечатляващата динамика на пътя, луксозните форми и комфорта. В същото време Cadillac CTS-V стъпва на американския пазар на приемливата цена от малко под 60 000 USD.

Разработеният на базата на хитовия за марката CTS sports sedan, CTS-V обещава спортно представяне на пътя, в комбинация с мощен 6.2 литров, V-образен, осемцилиндров задвижващ агрегат, генериращ максимална мощност от 556 конски сили.

В стандартното оборудване на автомобила са включени шестстепенна механична предавателна кутия, аудиосистема BOSE с 40 гигабайта твърд диск, луксозен интериор и др. Каято опция се предлага замяната на механичната трансмисия с шестстепенна роботизирана с възможност за превключване на предавките чрез бутони от волана, спортни седалки Recaro, панорамен стъклен таван Ultra-View и др.

Информацията е на сайта auto-press.net