София е домакин за първи път на "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship"

Вижте подробности

София е домакин за първи път на "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship"

София и Българската федерация по мотоциклетизъм са домакини за първи път в историята на Световния шампионат "MotoZ FIM SuperEnduro World Championship". Шестият и предпоследен кръг за сезона ще се проведе в зала "Арена София" в събота и ще събере най-големите световни звезди в СуперЕндурото и сериозна част от българските състезатели, които ще участват в първата в историята ни Републиканската купа по СуперЕндуро.

Британецът Били Болт с „Husqvarna“ е на крачка да спечели четвърта световна шампионска титла в дисциплината. За целта обаче той отново ще трябва да победи всичките си противници. Въпреки контузията (разкъсани връзки на лявото коляно) Болт изглежда недостижим за останалите. Друг британец - Джони Уокър с „Beta“ е най-големият съперник на Болт този сезон, като е само на 33 точки зад сънародника си и все още има всички шансове математически да се бори за титлата до последния кръг в Нюкасъл в началото на март.

Германецът Мануел Летенбихлер с KTM ще иска затвърди настоящата си добра форма. Пети в Будапеща, германецът направи добри стартове на домашното състезание в Риза и в Клуж (Румъния) и зае две трети места. Може би съзнавайки, че все още не е на нивото на Болт и Уокър, Мани ще се опита да удържи третото си място в класирането. Световният шампион в ХардЕндурото ще трябва да удържи атаките на британеца Уил Хоаре с „Rieju“ и на неговия съотборник Доминик Олшови. Зрителите ще могат да видят още в „Арена София“ Диого Виейра от Португалия с „Beta“, Еди Карлсон от Швеция с „Husqvarna“ и още един британец Мич Брайтмор с „GasGas“.

Вълнуваща продължава да е битката и при юношите. От началото на сезона Суф Села от Израел с KTM и Аштън Брайтмор от Великобритания с „GasGas“ си поделиха победите в петте кръга. В момента британецът води с 3:2 успеха и може би има психологическо предимство, след като спечели GP на Унгария. Брайтмор има малка преднина от 10 точки преднина пред Села, но състезателят на KTM с номер 47 все още не се е предал.

По време на Grand Prix България публиката също ще се включи в битките на Арената, благодарение на новия партньор на шампионата Raven. Няколко късметлии ще имат възможността след един вълнуващ спринт да се превърнат в героите на вечерта, като спечелят надпреварата за зрители. Най-бързият ще получи и специална награда за усилия.

Вратите на залата отварят в 12:00 часа в събота, 24.02.2024, а официалното откриване е от 18:00.