Мартин Сурилов: Ще бъдем горди да спечелим Рали България

Вижте какво каза пилотът

Мартин Сурилов: Ще бъдем горди да спечелим Рали България
WINBET ще бъде официален партньор на 52-то Рали България и спонсор на шейкдауна преди старта на първия специален етап. За първи път в историята на спортните залагания в България, любителите на спортните залози ще имат възможност да поставят залози за рали “България” на сайта winbet.bg, като WINBET ще предложи разнообразие от пазари и атрактивни коефициенти.

Рали “България” е най-престижното автомобилно състезание в страната. Неговото 52-ро издание ще се проведе между 1 и 3 септември 2023 г. в района на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат и е валидно за European Rally Trophy. 

Мартин Сурилов и неговият навигатор Здравко Здравков спечелиха по драматичен начин Рали „Стари столици“ преди няколко седмици и екипажът с техния Citroen C3 Rally2 ще бъдат основен претендент за титлата в Рали “България”. 

Спечелихте „Стари столици“ след епичен дуел с Пламен Стайков. Каква е вашата цел до края на сезона?

Много сме щастливи, че успяхме да спечелим домашното си състезание. Определено имаме, какво още да подобрим и научим за автомобила, за да сме още по-бързи, така че за нас тази победа е знак, че работим в правилната посока. 

Откакто се състезаваме изобщо, този сезон е първият, в който караме с пълна програма. Почти никога не сме излизали в състезание със стратегия различна от тази да караме, колкото можем по-бързо, във всеки един етап. 

Направихме го тази година в Шумен, тъй като точките ще са ни важни за годишното класиране. Кръговете са само четири и нямаме право на грешка.

Рали “България” е специално състезание в календара. Какво би означавало за вас победата в него?

Рали “България” е история, въпреки че тази година ще е на съвсем ново място. Ще бъдем горди да го спечелим, особено при очертаващата се все по-силна конкуренция. Надяваме се на повече чужди екипажи и атрактивно състезание. 

Също така смятам, че до голяма степен титлата ще се реши на това състезание.

Кое е най-важното за победата в едно рали?

Не мисля, че има нещо конкретно, което да е най-важно за победата в едно състезание. Ако подцениш дори и най-дребния детайл, това може да се окаже фатално. 

Със съвременните автомобили изключително важни са правилните настройки. Перфектните записки и доверието между пилот и навигатор винаги ще са на първо място.