Маркес се врече във вярност на Хонда

Пилотът имаше доста падания този сезон

Маркес се врече във вярност на Хонда

Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес заяви, че е отдаден на максимум на работата си за отбора на Хонда и вече мисли за следващия сезон.

През 2020 година испанецът подписа четиригодишен договор с японския мотоциклетен производител, но честите падания, серията от контузии и изоставането на Хонда спрямо конкурентите превърнаха настоящия сезон в кошмар за Маркес.

Миналата седмица Маркес не успя да вземе участие в Гран при на Германия, което е печелил осем пъти в кариерата си, тъй като падна общо пет пъти по време на тренировките и квалификационното състезание. Освен това този сезон той все още няма завършено състезание, тъй като често кара на максимален риск в опит да компенсира технологичното изоставане на Хонда спрямо Дукати. Това доведе до спекулации, че 30-годишният мотоциклетист иска да напусне отбора.

"Тук съм и моята отдаденост на Хонда е на максимум. Искам да работя с отбора, за да имаме по-добро бъдеще и да развием нашия проект", каза Маркес пред официалния сайт на MotoGP преди Гран при на Нидерландия тази седмица.

"В момента работим за бъдещето, което ще рече следващата година. Тази година животът ни няма да се промени много.

Падането в загряващата обиколка в неделя на Заксенринг е оставило Маркес със счупен пръст на ръката, болки в глезена и спукано ребро и според испанеца в Нидерландия му предстои едно изпълнено с болка състезание.

"Това ще бъде най-болезненият уикенд, но ще се опитам да правя малки крачки. Важно е за мен да бъда тук, след като съотборниците ми няма да бъдат", добави той.

Жоан Мир и Алекс Ринс пропускат Гран при на Нидерландия, тъй като Мир е със счупен пръст, а Ринс е със счупен крак.