Кампанията в подкрепа на Никола Цолов ще продължи до края на месеца

Родният ни пилот във Формула 3 набира средства, за да спонсорира развитието си

Кампанията в подкрепа на Никола Цолов ще продължи до края на месеца

Кампанията в подкрепа на българския пилот във Формула 3 Никола Цолов "Подкрепете бъдещият български шампион във Формула 1" се удължава и ще продължи до 29 февруари. Досега 823 дарители са осигурили 146 435 лева от 196 000 лева, които са заложени като цел и има надежда пълната сума да бъде събрана навреме, тъй като новата кампания във Формула 3 стартира през март. 

Всеки, който има възможност да помогне на Никола Цолов, може направи това тук

И тази година Цолов се състезава за френския тим АРТ Гран При, като работи с мениджърската агенция на Фернандо Алонсо - А14. Талантът вече направи първите си предсезонни тестове. На пистата "Сахир" в Бахрейн той се представи страхотно като записа 10-о, 7-о и 2-о място.

"Тестове започнаха добре още в началото. През цялото време бяхме стабилно в топ 10, което не е целта ни и със сигурност искаме да се борим да сме много по-напред. Със сигурност искаме да влезем в топ 5 на квалификацията преди първия кръг. За целта трябва да подобрим стабилността на задницата, понеже в момента доста се движи, не може да спре супер рязко и бързо. Има ефект, но трябва да подобрим и скоростта, с която излизаме от завоите. Не е лесно да се намери перфектния компромис с това да имаш добра предница, но и задницата ти да бъде силна. По време на тестовете разговарях с Фернандо Алонсо и сега му обобщавам всичко, което стана по време на тестовете. С нетърпение очаквам да каже дали е доволен и колко точно е доволен от моето представяне", коментира Никола Цолов."Много съм благодарен на всички, които ме подкрепят. Има хора, които не могат да отделят средства, но въпреки това намират други начини да ме подкрепят, като организират рок концерти или пък състезания по картинг. Всички тези събрани средства ще подпомогнат моята подготовка. Благодаря на всички от сърце", добави той.

Сезонът във Формула 3 ще стартира след по-малко от седмица, а първият кръг отново ще бъде в Бахрейн между 29 февруари и 2 март, успоредно с Гран При на Бахрейн във Формула 1. Освен на "Сахир" календарът във Формула 3 предвижда стартове още на "Албърт парк" (Австралия), "Имола" (Италия), Монако (Монте Карло), "Каталуния" (Испания), "Ред Бул Ринг" (Австрия), "Силвърстоун" (Великобритания), "Хунгароринг" (Унгария), "Спа" (Белгия) и "Монца" (Италия). Всички те ще бъдат по време на състезателните уикенди във Формула 1 на съответните писти.