Деветнадесет екипажа на старт в рали спринт "Пампорово"

Вижте подробности

Деветнадесет екипажа на старт в рали спринт "Пампорово"

Деветнадесет екипажа са подали заявки за участие в тазгодишния последен кръг от националния рали спринт шампионат на България - "Пампорово", което ще се проведе на 11 и 12 ноември.

Сред заявените са победителите в последното издание на рали спринт "Пампорово" Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), както и Антон Титов и Александър Спиров (Skoda Fabia R5). Националните рали шампиони за сезон 2023 Мартин Сурилов и Здравко Здраков обаче няма да участват.

При автомобилите с един двигателен мост са се заявили имена като европейската рали шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът и Георги Аврамов (Opel Corsa Rally4), Никола Мишев / Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4), Петър Йорданов / Любка Йорданова (Renault Clio Rally5) и Данаил Русев / Иван Данков (Suzuki Swift).

Тазгодишното издание на рали спринт "Пампорово" ще приветства и своите първи чуждестранни участници. От Сърбия се очаква да пристигнат Матия Стоянович / Драгослав Тесанович (Volkswagen Polo) и Ненад Филипович / Татяна Милошевич (Zastava Yugo).

Третото издание на атрактивната надпревара включва пет скоростни етапа с обща дължина от близо 45 състезателни километра по живописните пътища на Родопите.

Организаторите на състезанието са подготвили промени в маршрута, които да го направят още по-интересен и предизвикателен за участващите екипажи.

В програмата е включен и нов супер специален етап, който ще се проведе на бул. „България“ в Смолян и обещава неповторимо зрелище за жителите и гостите на родопския град.