Браво! Никола Цолов с първа победа във Формула 3

Вижте подробности

Браво! Никола Цолов с първа победа във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов спечели първа победа в шампионата, след като спечели спринта в Монако.

Вчера българинът записа 12-о време в квалификацията и днес потегли от полпозишън заради обърнатия ред в спринтовата надпревара. Тя пък започна много хаотично с голяма катастрофа във втората част на колоната. В резултат цели петима пилоти отпаднаха. Никола Цолов обаче не бе замесен по никакъв начин, тъй като той направи добър старт и бе далеч напред. Втори потегли неговия съотборник в ART Лорънс ван Хупен. 

Заради удара и множеството коли останали на пистата бе показан червен флаг, а всички пилоти се насочиха към пита. В крайна сметката състезанието бе подновено зад кола за сигурност. Никола направи отличен рестарт и отново дръпна на първата позиция. Малко по-малко той продължи да трупа преднина, като тя мина 3 секунди и половина пред Тим Трамниц, който се бе справил с Хупен.

Инцидент в края отново доведе до появяването на кола за сигурност, като разликите спаднаха. Българският пилот обаче направи нов отличен старт и дръпна сериозно на Трамниц, който трябваше да защитава второто си място.

След безгрешно каране в спринтовата дистанция от 23 обиколки Никола Цолов прекоси финалната линия първи с над 4 секунди преднина. 

Така той записа първа победа във Формула 3 и спечели нови 10 точки, с които събира общо 17. В утрешната надпревара българинът ще тръгне от 12-ото място, което си завоюва на квалификацията.