И Начева се размина с медал от Европейското

Скачачката остана четвърта

И Начева се размина с медал от Европейското

Александра Начева записа лично постижение и остана на крачка от това да донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Рим.

22-годишната Начева завърши четвърта във финала на троен скок при жените. Тя постигна 14,35 метра във втория си опит и до самия край бе на позиция за бронз, но той й бе отмъкнат от французойката Илионис Гийом с 14,43 метра, направени в шестия опит.

Другата българка във финала – Габриела Петрова, остана шеста с 14,16 метра. Тя скочи толкова и в първия, и във втория си опит.

Проливният дъжд през почти цялото време попречи на българките да дадат дори още по-силни резултати, а най-добре към влажното време се адаптира Ана Пелетейро-Компаоре. Испанката стигна до европейската титла с изравнено постижение на континента за сезона от 14,85 метра. Във всичките си успешни опити, които бяха общо пет на брой, тя преодоля поне 14,37 метра.

Сребърният медал стана притежание на туркинята Тугба Данъшмаз. Във втория си опит тя направи национален рекорд на Турция от 14,57 метра.

Четвъртото място на Начева е изравнено най-добро постижение за българските спортисти в Рим. Четвърта позиция записа и Мирела Демирева в скока на височина при дамите.