Светослав Петров: Преподписвам с Етър, целта е връщане в елита

Вижте интервю с треньора на "виолетовите"

Светослав Петров: Преподписвам с Етър, целта е връщане в елита

Старши треньорът на Етър Светослав Петров даде интервю пред клубния сайт, в което обяви, че ще подпише нов договор с великотърновския клуб и целта е завръщане в Първа лига.

"Виолетовите" изпаднаха от елита през настоящия сезон, но Петров ще получи нужното време за работа, за да може да върне тима при най-добрите още от сезон 2025/26, каквато е неговата амбициия. За постигането на тази цел наставникът си пожела повече играчи с характер.

"Приключваме сезона минорно, няма как да е друго, след като сме изпаднали. Надявам се, че ще успеем да изградим отбор за догодина, който да изпълни целта – влизане веднага в Първа лига. И най вече – да играем по начина, по който играхме в последните мачове. Играхме много добре в последните пет срещи от плейофите с изключение на първото полувреме срещу Берое и второто с Хебър. Лично аз нямам обяснение за това, в Пазарджик след почивката все едно излезе съвсем друг отбор. Приемам, че първият гол промени психологията на мача, но точно в такива моменти трябва да се покаже характер и да се излезе от моментната криза. Точно затова трябва сега да намерим футболисти с характер, а в тези, които имаме, да се възпитава характер, защото Втора лига има съвсем друга специфика", заяви Петров.

"В тези мачове, макар и вече да бяхме изпаднали, играхме за себе си и за клуба, да покажем, че не влизаме в задкулисие. Точно затова съм много разочарован от второто полувреме срещу Хебър. Дано да успеем да си научим урока и да минимализираме грешките, които допускахме досега", добави той.

Наставникът уточни, че новият му договор е само въпрос на време и ще бъде подписан всеки момент.

"Това е въпрос само на детайли, не мисля, че има някаква драма. Ние от повече от месец работим по селекцията, разговаряме кои футболисти искаме да останат, какъв тип футболисти искаме да привлечем. Георги Александров остава, Мартин Николов, Ангел Мартинов, Иван Василев, Принс, Дидис Пита, Ники Янков, Кольо Станев, Атанас Атанасов… Ще вземем на подготовка 7-8 юноши от школата и ще преценявам за тях в зависимост от това какво ще покажат. Чужденците със сигурност ще бъдат по-малко. Освен двамата споменати, искаме да остане и Жан-Марк Тибуе. Карсела за съжаление се оказа със скъсани кръстни връзки и ще трябва да прави операция, за което много съжалявам, защото в последните мачове доказа, че е добър футболист", обясни старши треньорът на Етър

Бившият играч на ЦСКА каза, че ще продължва да интегрира млади футболисти в състава, но няма как този процес да стане изведнъж.

"Винаги съм казвал, че интеграцията на един млад футболист е дълъг процес. Няма как на 17-18 години веднага да играе. Ето, Наско Атанасов е част от отбора още откакто аз съм станал тук треньор. Радослав Найденов също, едва сега навърши 17 години. Младите футболисти трябва да се "изтърпят", надявам се, че и други ще покажат качества и характер и ще могат да се преборят за място в отбора. Със сигурност ще интегрираме млади момчета, още повече, че във Втора лига има изискване да играят. Имаме изготвен списък с директора на ДЮШ Стефан Ангелов кои футболисти да започнат подготовка с нас и вече зависи от тях. Има момчета с качества сред тях. Но държа най-много на характера. Когато отборът играе добре и води в резултата, е лесно да се играе. Въпросът е, когато мачът не е в наша полза и трябва да се обърне психологията – точно в тези моменти ни трябват хора с характер, които да поведат останалите. За мен лидер не се става. Или го имаш, или го нямаш, но трябва да се възпитава и да работим в тази посока", обясни Петров.

"Силите във Втора лига са изравнени, както и бюджетите на повечето клубове. Отборите са равностойни и всичко опира не толкова до качествата, колкото до желанието на футболистите и концентрацията им. Терените във втория ешелон не навсякъде са добри, там също е необходим характер", каза още той.

Петров уточни, че в зависимост от датата на първия мач за сезона във Втора лига Етър ще започне подготовка на 12 или на 17 юни.

"Имаме вече договорени 3-4 контроли, търсим съперници за още две. Работим по селекцията, имаме набелязани футболисти. Предстоят разговори, в които ще се разбере с кого от тях ще успеем да се договорим", завърши Светослав Петров.

Шефът на европейския хандбал: Българската федерация е свършила страхотна работа

България ни е нужна, казва Майкъл Видерер

Скаршем: Ще остана, докато върнем ЦСКА на върха

"Най-доброто ми решение е да дойда в отбора", заяви норвежецът

Сираков: Реалността е Левски в Топ 3

Вижте какво каза мажоритарният собственик на "сините"

Шефката на европейския плажен хандбал: Свършихте страхотна работа (ВИДЕО)

Спортът ще бъде демонстрационен в Париж и Варна е важна стъпка за олимпийското му бъдеще

Волейболният селекционер: Трябва да започнем бързо да печелим

„Не бива да се оправдаваме с младостта“, смята Бленджини

Стефка Костадинова: Знаех, че Ярослава ще подобри рекорда ми, животът продължава (ВИДЕО)

Председателят на БОК с първи коментар след подобреният й световен рекорд

Велинов оптимист: Шампионите се раждат в конкуренция

Вижте какво каза легендата на ЦСКА

Християн Петров: Винаги съм мечтал за титла и Купа с ЦСКА

Защитникът говори за новия треньор, целите и подготовката

Живко Миланов: Доволен съм, че се завърнах в Левски

„Няма база за сравнение от онова време и това, което е сега“