ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Със свое Решение 3443/20.03.2024 Върховният административен съд потвърди законосъобразността на издадения спортен лиценз на Българска федерация по шахмат 2022, съобщиха от БФШ 2022.

Със същото решение върховните съдии отхвърлят жалбите на Сдружение "Българска федерация по шахмат", Сдружение "Българска федерация по шахмат 1928" и "Българска федерация по шах" като неоснователни.

"Спекулациите около лиценза на федерацията служеха като основа за негативна кампания, която възпрепятстваше нормалната дейност, сключването на договори с Министерството на младежта и спорта, както и със спонсори. Настоящото решение дава спокойствие в работата на БФШ 2022 за развитие на спорта ни, а също така е реален шанс обединителните процеси в шахмата да продължат", заявиха от Българска федерация по шахмат 2022.

"Клубовете, които са редовни членове на лицензираната федерация, могат да планират дългосрочно дейността си - техните права са защитени. Заслужава да се отбележи, че това е и възможност шахматните хора да спрат да се влияят от външни лица, които се прехранват от скандали, разделение и обжалвания. Спекулациите не могат да бъдат начин на общуване, и е време токсичните лица да напуснат шахматната общност", се казва още в информацията.

"Трябва да се приеме от всички, че лицензирана е Българска федерация по шахмат 2022, и това да е основа за надграждане на успехите в този спорт. Този позитивен знак идва в навечерието на разговорите между контактните групи на БФШ 2022 и БСФШ. Надяваме се те да бъдат градивни, в интерес на шахматистите и клубовете - интерес, за който винаги сме работили. Обединение в рамките на лицензираната федерация е единственият верен път за реален прогрес на родния шахмат!", завършва изявлението на БФШ 2022.

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

Вижте подробности

Поканиха Стоичков на Конгреса на ФИФА

В него ще участват Георги Иванов, Борислав Попов и Ивета Банкова-Стоянова

Шефът на световния биатлон впечатлен от възможната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Оле Далин беше награден днес със специален плакет от министъра на младежта и спорта Георги Глушков

Риск от загуби за милиони в Спорт Тото заради некадърност на ръководството

Новоизградени пунктове са на многократно по-високи цени, а вече дефектирали и протекли. Изпълнителният директор за пореден път показва липса на опит и компетенции

Заплашиха ФИФА със съд

Ако централата продължи да товари с нови състезания футболния календар

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово

Томас Бах: Готов съм да вляза в река Сена, ако ме поканят

"Дано само не е твърде студено", заяви шефът на МОК

БФС и СУ  организират семинар по спортно право

Курсът е изцяло безплатен и ще се проведе на английски език във вторник и сряда

В Търговище: Министър Глушков откри финалния етап на Ученическите игри по баскетбол за девойки

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки