KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия, обяви Кирил Домусчиев

KРИБ и НСА подписаха споразумение за сътрудничество

Педседателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев и Ректорът на Националната спортна академия „Васил Левски“ проф. Красимир Петков подписаха Споразумение за сътрудничество между КРИБ и НСА.

„Искам от името на Управителния съвет на КРИБ да приветствам това споразумение, което ще даде старт на нашето сътрудничеството“, каза Кирил Домусчиев в началото на срещата. „КРИБ развива партньорства с редица университети от цялата страна, защото смятаме, че връзката наука - бизнес е много важна за нашата икономика. Ние подкрепяме много активно българския спорт. Бяхме единствената работодателска организация, която излезе с позиция по молба на различните спортни федерации, членове на КРИБ, начело с Българския футболен съюз, във връзка с поправките в Закона за хазарта, които ощетяват българския спорт и неговото финансиране“, посочи председателят на КРИБ. „Аз лично съм съпричастен с мисията на Националната спортна академия и смятам, че бизнесът, спортът и науката могат и трябва да вървят ръка за ръка. Вие обучавате не само студенти с високо спортно майсторство, но и подготвяте специализирани кадри, от които пазарът на труда има нужда и които са важни за здравето на нашите служители и за развитието на икономиката. Така че нашето сътрудничество може да бъде в много области и съм сигурен, че то ще даде добри резултати както за бизнеса, така и за спорта и науката“, подчерта Кирил Домусчиев.

От своя страна Ректорът на Националната спортна академия проф. Красимир Петков изтъкна важността на партньорството с най-голямата работодателска и бизнес организация в България. „За нас също е чест и привилегия да подпишем това споразумение за сътрудничество. Националната спортна академия е правоприемник на първото и единствено по рода си Висше училище за телесно възпитание, създадено през 1942 г. с указ на Цар Борис III. Кадрите, които създава НСА, стават успели хора, което е най-важно за нас“, изтъкна порф. Петков. „Това, което правим като висше училище, създавайки научния спортен потенциал на България, се измерва с отличните постижения на нашите спортисти и това е изразът на нашия труд. Развиваме 69 вида спорт, подготвяме педагогически кадри, както и кадри, свързани с общественото здраве и туризма. Убедени сме, че нашето партньорство ще бъде много полезно и за двете страни“, подчерта ректорът на НСА.

Споразумението за партньорство беше подписано в централата на КРИБ в присъствието на помощник-ректора на НСА проф. Николай Изов, заместник-ректора на НСА доц. Христо Андонов, заместник-председателя на КРИБ проф. Николай Вълканов, изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов и членове на Управителния съвет на организацията.

„Имах възможността тези дни да бъда в Спортната академия и останах изключително впечатлен от това, което видях“, сподели проф. Николай Вълканов. „Паркове, олимпийски център, аудитории и зали – всичко свети. Личи си, че всичко това е правено с години, с любов и най-важното е, че това са прекрасни условия за обучението на младите хора“.

„Изпитвам респект от това, което прави КРИБ, и искам да ви благодаря за доверието, което оказвате на НСА“, каза проф. Николай Изов. „Вярвам, че това споразумение е важно за Спортната академия, както и за Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България“.

Споразумението предвижда редица съвместни дейности и инициативи, свързани с предоставяне на стажантски програми от фирми-членове на КРИБ за студентите от НСА, както и възможности за кариерно развитие.

Вижте какво предлага новият дигитален офис на FIBANK

Вижте подробности

Министър Глушков с поздравителен адрес до Георги Иванов

Президентът на БФС навършва 48 години днес

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста