Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

Красен Кралев анализира пред спортната общност във Варна случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще

Кралев: 200% увеличание на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС

200% увеличение на парите за спортните клубове в България ще бъде основен приоритет за ГЕРБ-СДС – това обеща бившият спортен министър, народен представител и кандидат за нов мандат от листата на Коалицията в 3 МИР-Варна, Красен Кралев по време на среща с представители на спортната общност в града.„Първите решения след тази наша дискусия, трябва да доведат до изграждането на спортна инфраструктура, която да създаде условия не само за масов спорт, но и за това българите да саздрави, а не излекувани“, коментира водачът на листата, Даниел Митов.


Като бивш спортен министър, Красен Кралев анализира случващото се и това, което трябва да се направи в бъдеще. „Положението на българския спорт в момента е трагично – бавят се плащания, иска се 50% самоучастие от клубовете за инфраструктурни проекти, а финансирането на самите тях не е достатъчно, има недостиг на зали и плувни басейни, възнагражденията на треньорите трябва да се увеличат“, подчерта Кралев и допълни, че намерението на ПП ГЕРБ е финансирането на клубовете да се увеличи с минимум 200%.
На присъстващите беше съобщено още, че ГЕРБ ще работи за по-добра координация между държави, общини и частния сектор, а в момента се подготвя програма за преквалификация на треньорските кадри във всеки един спорт и всяка една федерация ще може да кандидатства, да кани специалисти откъдето си поиска, да прави семинари, курсове и т.н.


Председателят на Градската структура на ПП ГЕРБ – Варна и кмет на район „Владислав Варненчик“, Николай Костадинов отбеляза, че преди повече от 10 години, когато Красен Кралев е бил спортен министър, Юнашкият салон е бил върнат на Варна, а той лично е бил ръководител на проекта за възстановяване. „Това е показателно, че когато човек има желание, нещата се случват. Няма някой, който да е направил повече от нас за варненския спорт! И, ако трябва да съм честен, откакто ние сме управлявали спорта във Варна, каквото сме постигнали, до момента нищо не е мръднало. Знаете какво представляваме, с много от вас сме работили заедно. Благодаря ви, че бяхте с нас и се надявам и в бъдеще да продължим“, обобщи Костадинов.Представители на варненските клубове по лека атлетика благодариха на Красен Кралев за изпълненото обещание да се осигури терен и създадат условия за тренировки на открито, визирайки стадион „Младост“. Новата молба, с която се обърнаха към него, беше да се ревизират стипендиите за даровитите деца, които преди 14 години са били заявени като половин минимална работна заплата или 135 лв., и оттогава не са се променяли. Красен Кралев категорично заяви, че стипендиите трябва да бъдат увеличени и пое ангажимент това да се случи при ново правителство на ГЕРБ.

Вижте какво предлага новият дигитален офис на FIBANK

Вижте подробности

Министър Глушков с поздравителен адрес до Георги Иванов

Президентът на БФС навършва 48 години днес

Министър Глушков спаси още една програма

Министърът на младежта и спорта осигури 1 милион лева за програмата „Спортен час“

Fibank с още една стъпка напред в намаляването на въглеродните емисии върху околната среда

Вижте подробности

Решават след месец за електронни спортове на Олимпиада

Вижте подробности

Със „Супер кредит“ от Fibank всяка мечта вече е на една ръка разстояние

Вижте подробности

УЕФА оцени високо наш съдия за еврофинал

„Чувствам се горд от това“, коментира Радослав Гидженов

С близо 20% спад в продажбите на тотото след срива на системата

Касиерките в готовност за напускане заради лоши условия на труд

Министър награди Илиан Илиев за заслуги във футбола и спорта

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов също отличи специалиста