Десподов: Любовта на гръцките фенове не може да се сравнява с тази в България

Вижте какво каза българският национал

Десподов: Любовта на гръцките фенове не може да се сравнява с тази в България

Футболист номер 1 на България за 2023 г. Кирил Десподов прибави към колекцията си от титли и тази на Гърция. ПАОК - тимът, в който премина през лятото на 2023 г., стана шампион на южната ни съседка. 

Пред bTV нападателят говори дни след шампионските празненства в Солун и заяви, че в Гърция се чувства по-обичан и уважаван от феновете. 

"За няколко месеца усетих, че просто любовта на феновете към футболистите в Гърция е много, много по-голяма и не може да се сравнява с тази в България. Футболистите се чувстват много уважавани. Хората си показват любовта. Уважават ли те, обичат ли те, ти го показват по най-добрия начин.", заяви Десподов. 

През сезона българинът записа 13 гола и 13 асистенции за ПАОК.

"Доста тежки моменти имаше през сезона. Постоянно си повтаряхме, че не трябва да се предаваме, трябва да се борим докрай, това е в ДНК-то на ПАОК. Знаехме, че имаме шанса да спечелим титлата, имахме нужните качества. Само трябваше да вярваме в нас, в отбора, в колектива и резултатите дойдоха", разкри той.

Шампионските празненства бяха кулминацията за тима от Солун. 

"Не може да се опише! Беше нещо, което не съм виждал! Тази любов на феновете, тази радост… То се виждаше в техните очи. Нямаше човек на стадиона, който да не плачеше. Като видиш в очите му, че е толкова щастлив... Подготвиха ме някои от футболистите, които са печелили титлата. Казваха ми: "Нещо невиждано. Ще видиш за какво става на въпрос!". Очаквах го, но такова да е празненството и такава да е еуфорията… не го очаквах", разкри Десподов.

След кратка почивка на дневен ред ще дойдат и мачовете от квалификациите за груповата фаза на Шампионската лига.

"Отговорността става много по-голяма. Започваме квалификации в Шампионска лига, от втори кръг. Имаме реални шансове с добра работа и добра подготовка да успеем да се класираме за групите", категоричен е българинът.

Той също ще почина няколко дни преди да се присъедини към лагера на националния тим. "Лъвовете" ще изиграят контроли с Румъния (4 юни) и Словения (8 юни).  

През септември пък започват мачовете в Лигата на нациите, като България е в една група с Беларус, Северна Ирландия и Люксембург. 

"С националния отбор предстоят контроли. Това е най-добрият начин да се подготвим за мачовете през септември. Това ще е един добър лагер, в който ще можем да се подготвим по най-добрият начин.", заяви Десподов.