Генчев: Левски е над всичко, няма нови за първата тренировка

"Неслучайно това е най-обичаният отбор и с най-много фенове в България"

Генчев: Левски е над всичко, няма нови за първата тренировка

Наскоро назначеният треньор на Левски Станислав Генчев каза, че на първата лятна тренировка, която е в сряда от 18:00 часа, няма да бъде представен нито един нов футболист.

Пред „Дарик“ Генчев заяви, че сините били договорили играч от чужбина, на когото му престояло да лети до България, но оферта от Турция в последния момент с двойна заплата го отказала от "Герена".

„Работата е постоянна по селекцията и подготовката. Като футболист, а сега и като треньор, една от мечтите ми се сбъдна. Неслучайно Левски е най-обичаният отбор и с най-много фенове в България. От Лудогорец не съм получавал оферта, имаше интерес от други отбор, но Левски е над всичко.

"Първо искам да благодаря на един човек от София, благодарение на него отидох в Ботев Пд и Крумовград, няма как да кажа неговото име. Правим всичко възможно Алекс Колев да пристигне в Левски – все пак е голмайстор на първенството и национален състезател, засега шансовете са много големи. Може и други футболисти на Крумовград да дойдат в Левски. Серкан Юсеин показа, че може да играе не само в Левски и всеки един от другите елитни отбори в България, а и в тимове от чужбина. Утре няма да представим нито един нов футболист, но се надявам до края на седмицата да са трима. Целим качество не количество, но се надявам да имаме петима нови“, заяви Генчев, който коментира и ситуацията с българските футболисти.

„Зависи от конкретния футболист, но го няма този респект към Левски от футболистите. Преди всеки беше готов да тръгне пеша към София, за да подпишат с Левски. Повечето чакат оферти от чужбина. Трудно е да се привличат футболисти, но все още има такива, които биха искали да дойдат. Естествено, че имаме амбиции. Когато Левски печели титла, купа, играе в Европа, ще вдигне много рейтингът. Много по-лесно е да се привлекат и български, и чужди футболисти. Най-важно е, че искаме качество, а не количество. Дори бройката им да е по-малка да са хора, които да вдигнат нивото. Анализираме внимателно хората да отговарят на един профил. Минимум искаме пет, но може и повече“, категоричен е новият наставник на сините. Има тенденция в отборите до момента, че футболистите са ме изненадвали приятно. Надявам се това да се случи в Левски. Ще им обясним начина ни на игра. Подготовката е много важна. Когато разберат какво искаме, дават повече. В съвременния футбол футболистите трябва да се адаптират към всяка една система. Трябва да имаме интелигентни футболисти. Винаги съм се съобразявал с качествата, които имаме. Левски най-вероятно ще играе с трима централни заради профила на играчите, които имаме“.

Той говори за вратарския пост в Левски:

„За Милан Борян никога не е ставало въпрос да пристигне в Левски. Имаме достатъчно пари да си позволим футболистите, от които имаме нужда. Агентът на Пламен Андреев има правото да говори каквото си поиска. Всички футболисти ще получат шанс. Който покаже по-добра игра, ще играе. Искам да постигна резултати и ще играят най-добрите и които изпълняват изискванията ни. Засега е близо идването на вратар. Получи оферти от още отбори, обмисля вариантите, но смятам, че ще се получат нещата. По принцип футболистите винаги очакват по-добра оферта. Левски е гранд в България, в София сме. В началото на трансферния прозорец всеки се ослушва за по-добра финансова оферта. Много е трудно за един футболист през всичките шест месеца до декември да поддържа оптимална форма. В Лудогорец имахме равностойни вратари и можеше да се правят ротации“, каза още Генчев за вратарския пост като продължи с разкритията за това какви футболисти търсят „сините“.

„Ще търсим човек на десния бек. Искам на всяка позиция да имам двама равностойни футболисти. Ляв бек не търсим. Където имаме един футболист, не търсим. Цунами може да играе централен защитник, когато се налага, но е ляв защитник. Най-трудно е да се намери централен защитник левичар. Бяхме се договори с такъв футболист, но в последния момент се появи много по-добра оферта. Краев е приключил за Левски. Нуждаем се от футболист с неговия профил. Левски трябва да е стабилен при статичните положения. Гледаме няколко футболисти. Има разговори с футболисти, но всичко е въпрос на време. Не можем да си позволим футболист от Европейското първенство. Няма къде да гледаме на живо, затова само от видеозаписи. Всеки ще получи шанс на подготовката. След това може да има освободени.“