Селекционерът на националите по минифутбол: Трудна група

„Ще срещнем коварни съперници, но не страдаме от респект и трябва да продължим“

Селекционерът на националите по минифутбол: Трудна група

Българският национален отбор по минифутбол завършва лагера си днес и заминава за Босна и Херцеговина, където ще играе на Европейско първенство. Селекционерът Николай Михов, капитанът Тодор Малинов и хора от щаба днес се срещнаха с медиите, за да говорят за очакванията и за това как е преминала подготовката.

България е в група Е на турнира заедно със Сърбия, Грузия и Португалия. Португалците са и първото препятствие, като мачът е на 2 юни от 14:30 българско време в Сараево Сити Хол. В следващите дни са другите две срещи – на 3 юни България - Грузия от 19:15 българско време и ден по-късно България – Сърбия, пак с начален час 19:15.

"Не можем да бъдем недоволни от програмата, от плана за подготовка, защото нищо не ни липсваше и всичко ни се осигури. Единствено, което мислехме е как да се подготвим. Самите лагери и конкретно последният преминаха така, както искахме. Всичко, което беше запланувано, го изпълнихме. Доволен съм от желанието и старанието на момчетата. С огромен заряд премина целия лагер и всички са нетърпеливи да се изявят. Така че от тази гледна точка всичко мина по план. Радва ме това, че има настроение, има огромно желание и старание в тренировките. За да стигнеш далеч, за да стигнеш до края, трябва да минеш през всички", заяви селекционерът Николай Михов.

"Групата за мен е доста коварна, защото е с равностойни отбори и всеки в нея може да победи другите. Те самите организатори я определиха като "групата на смъртта". Но не се притесняваме и не страдаме от кой знае какъв респект. Аз съм наясно и знам възможностите на нашия отбор. Ако ние успеем да разгърнем максимума от своите качества по време на самите мачове, спокойно можем да излезем от групата. Доволен съм и от представянето ни в предходния турнир "Лига на Нациите", там се представихме добре, но не бяхме на върха на възможностите си", заяви старши треньорът Михов.

"От доста време сме заедно. И смятам, че сме сработени. Отиваме да покажем това, което досега сме тренирали. Много е важно да си покажем това, което можем. Иначе ще страдаме. Групата ни е тежка, отборите срещу нас са сериозни. Всички те са участници на последното Световно първенство, на което знаем европейските отбори се борят за определен брой квоти. Всичко това показва стойността на групата и какво се очаква от нас. Но нашата цел е не само да излезем от нея, но и да стигнем до последния мач на първенството, за да се борим за титлата", заяви капитанът на отбора Тодор Малинов.

"През последните години расте много минифутболът. От името на БФС и цялата футболна общественост искам да им пожелая успех и да ни направят така щастливи, както бяхме след последните ни изяви", заяви техническият директор на БФС Кирил Котев.

Падт: Имахме сериозни проблеми

Вратарят разкри какво са си казали на почивката

Стипич: Понякога футболът не е честен

Треньорът даде голямо обещание на феновете

Дерменджиев: ЦСКА не ни изненада с нищо

Има въпроси, на които трябва да си отговорим, призна специалистът

Петко Христов подписва нов договор със Специя

Вижте подробности

Томаш: Трябва да изграждаме изцяло нов отбор, но аз не се притеснявам от това нещо

„Отговорността е доста голяма", заяви треньорът на Спартак Вн

Почина емблематичен български треньор

Самоковлийски приключи земния си път на 74 г.

Керкез: Нуждаехме се от освежаване

Треньорът на Ботев спокоен преди мача с ПАО

Тодор Янчев: Първите мачове са трудни

Искахме селекция от българи, сега имаме други опции

Ботев (Пд) обясни за алтернативния екип във Враца

"Канарчетата" с позиция за екипировката