Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов инициира работна среща, чиято основна тема бе спешното подобряване на футболната инфраструктура в страната. В дискусията на базата в Бояна, която премина изключително ползотворно и конструктивно, взеха участие представители на Министерството на младежта и спорта, Министерството на Регионалното развитие и благоустройството, Главна дирекция “Национална полиция”, Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и СДВР.

На срещата бяха обсъдени някои от най-наболелите инфраструктурни проблеми у нас, както и потенциални законодателни промени, които да доведат до изготвянето на конкретни изисквания при подобряване на съществуващите вече футболни арени и при изграждането на нови такива. Всички тези критерии са съобразени с най-актуалните европейски и световни тенденции в тази област.

Президентът на БФС Георги Иванов бе категоричен, че здравето и безопасността на участници и зрители в дадена футболна среща са абсолютен приоритет за централата. Той подчерта, че само с общи усилия между отделните институции може да бъдат реализирани желаните подобрения. В края на събитието бе взето решение, че сладваща стъпка от сътрудничеството е създаването на междуведомствена работна група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки