1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. 5000 лв. премия в ЦСКА, 4000 в Левски

5000 лв. премия в ЦСКА, 4000 в Левски

Босовете на сини и червени надъхват футболистите с големи бонуси

5000 лв. премия в ЦСКА, 4000 в Левски

Ръководствата на ЦСКА и Левски готвят високи премии на своите футболисти при победа във вечното дерби днес. Мачът на стадион "Васил Левски" започва в 21,00 ч. Ако успеят да надвият сините, футболистите на Павел Дочев очакват по 5000 лв. Бонусите за сините се очаква да бъдат с 1000 лв. по-малко.

Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов платиха същата сума и след последната победа на червените в дербито. Тя беше през есенния сезон на миналото първенство. На 20 септември 2009 г. армейците, тогава под ръководството на Любослав Пенев, смачкаха с игра безпомощния тим на Левски и стигнаха до 2:0 с голове на Иван Стоянов и Костадин Стоянов. Същите премии на Армията бяха обявени и за последния сбъсък между ЦСКА и Левски през пролетта. Срещата обаче завърши наравно 0:0 след превъзходство на ЦСКА.

В Левски победата над ЦСКА осмисля сезона, но сините играят напоследък за по-ниски премии в дербито, отколкото червените. На Герена играят срещу ЦСКА за по 4000 лв. Толкова взеха играчите при последния си успех над червените. През пролетта на 2009 г. Левски би също с 2:0, с голове на Георги Христов и Зе Соарес. С този мач на практика сините си осигуриха титлата с треньора Емил Велев.

Освен премиите, обещани от ръководствата на двата тима, Левски и ЦСКА играят и за други бонуси, идващи най-вече по спонсорска линия. Червените имат обещани от "Глобул" 25 хиляди лв. при победа в дербито. В договора за спонсорство между "М-тел" и Левски вероятно също има клауза за допълнителна сума при победа над вечния съперник, информира "7 дни спорт".